Acné


Acné behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar.

Omdat ik een erkende specialisatiecursus voor acné met goed gevolg heb afgelegd kun je bij mij terecht voor een door de zorgverzekeraar vergoede acnébehandeling. Hiervoor is een kopie van de verwijzing van huis/huidarts voor acné noodzakelijk.

 

unnamed (1)Wat is acné?

Acné is een aandoening van de talgklieren. De huid bevat op elke vierkante centimeter ongeveer vijftien talgklieren. Om de huid soepel te houden, produceren deze talg (huidsmeer). De talgklieren monden uit in haarzakjes. Als de openingen van de haarzakjes verstopt raken, ontstaat acné.

Ik behandel lichte en ernstige vormen van acné. Dit gebeurt ook regelmatig in combinatie met een behandeling door een arts. Daarnaast geef ik adviezen waarmee de patiënt zelf de acné thuis kan aanpakken. Een actieve bijdrage van de patiënt is voorwaarde voor succes.

 


Een Acné behandeling kan onder meer bestaan uit:

– Dieptereiniging van de huid, onder andere door een peeling. Hierbij worden dode hoorncellen van de huid verwijderd d.m.v. een substantie waarbij een schuur- of rubbeltechniek wordt toegepast, zodat ze de porie niet meer blokkeren. Wanneer een huid regelmatig wordt gepeeld, zullen mee-eters niet zo snel meer ontstaan.

– Een middelmatige tot sterke fruitzuurpeeling om littekens te verminderen en de huid te egaliseren.

– Het verwijderen van mee-eters.

– Het aanprikken en uitdrukken van puistjes.

– Eventueel manuele lymfedrainage die voor de afvoer van afvalstoffen zorgt.

– Uitgebreide instructie/voorlichting voor zelfzorg

Het positieve resultaat van de behandeling leidt er doorgaans toe dat de patiënt zich zekerder van zichzelf voelt. Ik werk ernaar toe dat de acné zo snel mogelijk onder controle is en om dat zo te houden. Dit is alleen mogelijk door samenwerking van mij d.m.v. behandelingen en de patiënt d.m.v. zelfzorg met aangepaste producten.

 

unnamedWat kunt je zelf eraan doen

Je kunt (in overleg) zelf:

– De huid voorzichtig reinigen met een voor de huid geschikt reinigingsproduct en dit met lauw water afnemen. Na het reinigen meteen droogdeppen met een schone handdoek.

– De huid reinigen met een dieptereiniging, hierdoor wordt de huid ook tot in de poriën gereinigd, wat mee-eters, dus puistjes voorkomt.

– Een peeling doen. (niet bij actieve acne!)

– Kiezen voor producten op waterbasis als u make-up wilt gebruiken.

– Een goede zonbescherming / sunblock i.v.m. verdikking van de huid te voorkomen.

– Strakke en synthetische kleding (direct op de huid) vermijden.

– Elke dag schone bovenkleding, washand, handdoek, kussensloop en nachtkleding gebruiken.

– Gezond eten (groenten, fruit, afwisseling)

– Gezond leven.

Gezond leven betekent vooral voldoende slaap, beweging en frisse lucht. Ook goede voeding draagt bij aan een gezonde huid. Een acnédieet bestaat niet. Maar indien je echter toch sterk het vermoeden heeft dat je acné ontstaat of verergert door het eten van friet / snacks, chocola, varkensvlees e.d., is het natuurlijk wel verstandig deze voedingsmiddelen niet te gebruiken.

 

Betalingen

Omdat de vergoedingen uiteen lopen bij de verzekeraars is het voor mij onmogelijk om de kosten voor de behandelingen rechtstreeks te declareren bij je verzekeraar. De behandeling dient door jou betaald te worden in de salon, je krijgt dan een rekening die je kunt indienen bij je verzekeraar. Vraag vooraf bij je verzekeraar op wat voor jou de maximale vergoeding zal zijn.

ca.60 minuten € 47,50